Na této stránce jsou uvedeny aktuální informace o nominovaných a oceněných vínech z poslední ochutnávky. Nominace jsou vždy tři – od vinařství, vinárny a našeho vinařského klubu. Z těchto nominovaných vín členové klubu hlasováním určí nejúspěšnější vzorek každého vinařství, který získá Stříbrnou pečeť královny Elišky.

Nominovaná a oceněná vína z předchozích ochutnávek můžete vyhledat dle čísla ochutnávky v pravém sloupci:  Stříbrná pečeť – „Ocenění.
Dosud bylo uděleno 49 Zlatých pečetí královny Elišky (viz Ocenění – Zlatá pečeť) a 228 Stříbrných pečetí (viz Ocenění – Stříbrná pečeť).
***
Nominace a ocenění 52. ochutnávky dne 21.3.2024 na „Stříbrnou pečeť královny Elišky 2024“
* vína oceněná Stříbrnou pečetí královny Elišky

234. MORAVÍNO – Valtice
Vinotéka:  2341  Sylvánské zelené 2022 – VOC, suché

Vinárna:    2346  Merlot 2021 – výběr z hroznů, suché, Burgunder           
Vinařství:  2341  Sauvignon 2022 – výběr z hroznů, suché, Burgunder     

235. Sonberk – Popice
Vinotéka:  2350   Sauvignon 2023 – pozdní sběr, suché

Vinárna:    2353  Tramín 2022 – pozdní sběr, suché
Vinařství:  2354   Riesling 2022 – VOC, suché

236. Vinařství Oldřich Drápal – Brno
Vinotéka:  2360  Pálava 2021 – pozdní sběr, polosladké

Vinárna:    2361  Chardonnay 2020 – pozdní sběr, suché
Vinařství:  2364  Frankovka 2015 – moravské zemské víno, sladké

237. Vinařství Vladimír Tetur – Velké Bílovice
Vinotéka:  2374  Rulandské modré claret 2023 – pozdní sběr, suché

Vinárna:    2370  Muškát moravský 2023 – kabinetní, suché
Vinařství:  2373  Veltlínské zelené 2020 Starý Vinohrad – pozdní sběr, suché

     vína oceněná Stříbrnou pečetí královny Elišky
Zlatá pečeť víno oceněné Zlatou pečetí Královny Elišky

Vína oceněná Stříbrnou pečetí královny Elišky jsou nominována do soutěže o Zlatou pečeť královny Elišky, tj. nejúspěšnější víno příslušné ochutnávky. Vyhodnocení provádí členové vinařského Klubu královny Elišky na klubu před slavnostním vyhlášení na únorovém setkání následujícího roku. Podmínkou je, aby nominovaná vína byla ještě v prodeji.